Sorici umplut
PrinteazaSorici umplut
- 1 kg carne macră tocată
- 5 cepe
- 5 ouă
- 3 morcovi
- 2 linguri pastă roşii
- 1 păhărel de vin
- 1 căpăţână usturoi
- 2 linguri untură
- 1 pahar cu bere
- sare
- piper
- cimbru
- 1 ceaşcă varză (murată sau crudă) tocată
- 1 kg bucăţi de cap – limbă, alte cărniţe, tocate
- 1 foaie de şorici de 20-30 cm lăţine şi 40-30 cm lungime
Mod de preparare:
Ceapa se taie peştişori şi se căleşte în untură.Când s-a rumenit un pic se adaugă carnea, să se prăjească cam 1 jumătate de oră (se mai pune apă caldă din când în când).Se rad morcovii şi se toacă usturoiul, se pun peste carne .
Când carnea cu ceapă, morcovi şi usturoi s-a muiat şi colorat, se lasă să se răcească şi se amestecă cu varză, vin, pastă roşii şi ardei, ouă, sare, piper, boia, cimbru praf se coase şoriciul pungă, se umple cu ce-i mai sus, se închide şi se dă la cuptor în tavă unsă cu untură şi udată cu ceva bere spre sfârşit, să se înmiresmeze cald, ca o moară de deal.
Pofta buna!
.