Sorici umplut

Printeaza

Sorici umplut

Ingrediente:Sorici umplut

  • 1 kg carne macră tocată
  • 5 cepe
  • 5 ouă
  • 3 morcovi
  • 2 linguri pastă roşii
  • 1 păhărel de vin
  • 1 căpăţână usturoi
  • 2 linguri untură
  • 1 pahar cu bere
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 ceaşcă varză (murată sau crudă) tocată
  • 1 kg bucăţi de cap – limbă, alte cărniţe, tocate
  • 1 foaie de şorici de 20-30 cm lăţine şi 40-30 cm lungime

 

Mod de preparare:

Ceapa se taie peştişori şi se căleşte în untură.Când s-a rumenit un pic se adaugă carnea, să se prăjească cam 1 jumă­tate de oră (se mai pune apă caldă din când în când).Se rad morcovii şi se toacă usturoiul, se pun peste carne .

Când carnea cu ceapă, morcovi şi usturoi s-a muiat şi colorat, se lasă să se răcească şi se amestecă cu varză, vin, pastă roşii şi ardei, ouă, sare, piper, boia, cimbru praf se coase şoriciul pungă, se umple cu ce-i mai sus, se închide şi se dă la cuptor în tavă unsă cu untură şi udată cu ceva bere spre sfârşit, să se înmiresmeze cald, ca o moară de deal.

 

Pofta buna!

.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.