Sos alb gelatinos cu esenta de ciuperci

Printeaza

Sos alb gelatinos cu esenta de ciuperci

Ingrediente:Sos alb gelatinos cu esenta de ciuperci

  • 100 g unt
  • 100 g făină
  • 1 l supă de pasăre sau de oase
  • 20 g gelatină
  • 100 g frişcă sau lapte
  • esenţă de ciuperci
  • sare

 

Mod de preparare:

Se pune la topit într-o cratiţă untul cu făina, amestecînd într-una pînă se înfierbintă bine. Se stinge apoi cu supa de pasăre sau de oase (fără grăsime), în care s-au dizol­vat foile de gelatină, înmuiate în prealabil în apă rece.

Se amestecă cu telul şi se lasă să dea în fiert. Dacă la fiert apare spumă sau grăsime, se scoate cu atenţie.

Se potriveşte de sare, se poate aroma cu esenţă de ciuperci, iar la urmă se adaugă frişca proaspătă. După ce a dat bine în fiert, se strecoară printr-un tifon.

Frişca poate fi înlocuită cu lapte, în cantitate egală. Cu acest sos se pot glasa orice preparate care se ser­vesc reci.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.