Sos alb cu parmezan
PrinteazaSos alb cu parmezan din: sos, vin, sunca, parmezan, ceapa, sare, piper, smantana, patrunjel, unt, lapte.
- 1/4 l sos alb
- 1/2 pahar cu vin alb
- 50 g şuncă
- 40 g parmezan
- 2 gălbenuşuri
- 1/2 ceapă
- sare
- piper alb măcinat
- 1 lingură cu smântână
- pătrunjel verde
- 30 g unt
- puţin lapte
Mod de preparare:
Tocaţi mărunt ceapa, puneţi-o cu vinul pe foc mic şi fierbeţi-o până când lichidul scade aproape complet. Adăugaţi sosul alb, puţin lapte, unt şi fierbeţi cu şunca tăiată julienne, timp de 3-4 minute.
Combinaţi totul cu gălbenuşurile, smântână, parmezanul şi pătrunjelul verde tocat fin.