Sos alb pentru peste
PrinteazaO reteta de sos alb pentru peste din: unt, faina de grau, lapte, frisca, piper negru, sare si zeama de peste.
- 50 g unt
- 50 g faină dc grau
- 250 ml lapte
- 100 g frişcă lichidă
- 30 boabe piper negru pisate
- 1/2 linguriţă sare
- 250 ml zeamă de peşte rezultată din fierberea capetelor şi oaselor de peşte
Mod de preparare:
Se căleştc faina într-o tigaie în untul topit bine, amcstecandu-se continuu, la foc moderat, până ce se omogenizează şi culoarca devine gălbuie. Se stinge cu lapte rece şi jumătate din zeama de peşte, amestecându-se continuu până cc începe să clocotcască şi să se îngroaşe.
Se adaugă restul de lichid, piperul şi sarea şi se mai lasă la fiert încă zece minute. Se adaugă frişca lichidă şi se mai lasă la fiert cinci minute. Se strecoară printr-un tifon şi sc serveşte imediat, cu preparate de peşte.
Poftă bună!