Reteta sos alb pentru peste din: unt, faina, lapte, frisca, piper, sare, zeama de peste. Ingrediente: 50 g unt 50 g făină de grâu 250 ml lapte 100 g frişcă lichidă 30 boabe piper negru pisate 1/2 linguriţă sare 250 ml zeamă de peşte rezultată din fierberea capetelor şi oaselor de peşte Mod de […]
Sos alb cu smantana si unt
PrinteazaSos alb cu smantana si unt din: făină, lapte, unt, smântână, sare.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 2,5 l lapte
- 250 g unt
- 500 g smântână
- sare
Mod de preparare:
Când laptele dă în clocot, se pune faina dizolvată în prealabil în lapte călduţ şi bătută bine cu telul.
Se potriveşte gustul cu sare, unt şi smântână, şi se mai lasă să fiarbă încă 15-20 de minute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Sos alb cu nucsoara
Sos alb cu nucsoara din: unt, faina, lapte, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 5 linguri unt proaspăt 8 linguri făină de grâu superioară 3 ceşti lapte rece nucşoară sare piper Mod de preparare: Se căleşte, timp de câteva minute, făina in unt şi se stinge cu lapte rece, amestecând tot timpul, spre a nu face […]
Sos alb rapid
Sos alb rapid din: faina, unt, apa, sare. Ingrediente: 50 g făină 35 g unt 500 ml apă (zeamă de carne) sare Mod de preparare: Se pune untul într-o tigaie şi se lasă pe foc până se topeşte. Se face focul mic, se adaugă făina şi se amestecă, ţinându-se pe foc până ce […]
Vinete cu sos alb
Vinete cu sos alb din: vinete, untdelemn, sos alb, sos de rosii, ceapa, patrunjel. Ingrediente: 3 vinete untdelemn un pahar sos alb un pahar sos de roşii 2 cepe pătrunjel verde Mod de preparare: Se spală, se taie vinetele în felii groase de un deget şi se pun în apă sărată. Apoi se şterg, […]
Pofta buna!