Sos cu alune caju
PrinteazaSos cu alune caju
- 150 g alune caju
- 500 g lapte de soia
- 100 g miere de albine
- 100 g alune de pădure măcinate
- mirodenii (coajă de lămâie)
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
Mod de preparare:
Alunele caju şi laptele de soia se dau prin robotul de bucătărie, apoi, într-un vas mai mare decât cel care conţine compoziţia, se pune apă la fiert şi când aceasta a dat în fiert, se introduce în apa clocotită vasul care conţine compoziţia mai sus menţionată.
Sosul se amestecă tot timpul până se îngroaşă, fără ca să dea în fiert. Când este gata, se dă de pe foc, se lasă să se răcorească şi, când încă mai este cald, se omogenizează cu mierea de albine şi alunele de pădure, măcinate. Se serveşte cu salată de fructe.
Poftă bună!