Sos de ansoa cu broccoli si chiftele din peste
PrinteazaSos de ansoa cu broccoli si chiftele din peste din: broccoli, usturoi, faina, pisică de mare, cartof, fileuri de anşoa în ulei, oua, pesmet, sare, ulei de floarea-soarelui, ulei de măsline extravirgin.
Ingrediente:
- 1 broccoli
- 2 căţei de usturoi
- făină
- 500 g pisică de mare
- 1 cartof fiert
- 2 fileuri de anşoa în ulei
- 150 g de albuş
- 400 g de pesmet
- sare
- ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
- ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Opăriţi broccoli puţin în apă (nu trebuie să fie complet fiert), apoi pregătiţi un sos din următoarele ingrediente: ulei, un căţel de usturoi şi la final, fileurile de anşoa.
Adăugaţi aici şi broccoli pentru ca acesta să se gătească complet, adăugând treptat apă caldă. Fierbeţi la foc mic.
Cu ajutorul unui mixer, pasaţi întregul amestec astfel încât să obţineţi un sos cu o consistenţă catifelată.
Intr-un vas pentru copt, puneţi celălalt căţel de usturoi, pisica de mare, ulei din belşug şi coaceţi peştele la cuptor cel puţin 30 de minute.
Ulterior, scoateţi-1 din cuptor, adăugaţi cartoful fiert şi daţi totul prin maşina de tocat carne după ce aţi îndepărtat căţelul de usturoi.
Potriviţi de sare şi formaţi mici chifţeluţe care, după ce se tăvălesc prin puţină făină, se trec prima dată prin albuş proaspăt bătut, apoi prin pesmet.
La final, se frig în ulei fierbinte. Serviţi vărsând sosul catifelat de broccoli în ceaşcă şi adăugând deasupra chifţeluţe prăjite.
Sos de ansoa cu broccoli si chiftele din peste
Pofta buna!