Sos de ardei gras roşu
PrinteazaO reteta de sos de ardei gras rosu din: ardei gras, ulei de masline extravirgin, ricotta, sare si piper alb.
- 1 ardei gras rosu mare
- 5 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 lingura ricotta proaspata sau smantana dulce
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
Spală ardeiul, taie-1 pe din două şi curăţă-l de seminţe şi de filamentele albe din interior. Unge-i pieliţa cu puţin ulei, aşază-1 într-o tavă (cu pieliţa în sus) şi coace-1 în cuptorul încălzit la 190° C circa 20 de minute.
Pune jumătăţile de ardei într-o pungă de plastic şi lasă-le să transpire. Când s-a răcorit, curăţă-le de pieliţă şi taie-le fâşii. Pune fâşiile de ardei în vasul blenderului, adaugă uleiul rămas, sare şi un praf de piper alb. Mixează până când obţii un amestec omogen, încorporează apoi ricotta sau smântână şi pune sosul în frigider.
Serveşte sosul cu brânză, cu pâine prăjită sau foloseşte-1 pentru condimentarea pastelor reci.
Sos de ardei gras roşu
Pofta buna!