Sos de ardei iute cu nuci

Printeaza

Sos de ardei iute cu nuci din: ardei iute, chimen, nuci, pesmet, ulei de masline, zeama de lamaie, zahar, suc de rosii, ienibahar, ardei grasi sau capia si patrunjel.

Ingrediente:

  • 1 lingura feliute de ardei iute
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 300 g nuci macinate
  • 300 g pesmet
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1/2 lingurite zahar
  • 50 ml suc de rosii
  • 1/2 lingurita ienibahar macinat fin
  • 2 ardei grasi sau capia
  • 1 legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Se coc ardeii si se scot intr-un castron. Se presara cu sare, se acopera si se lasa 10 minute in vasul acoperit.

Se curata apoi de pielite si se taie in fasii. Se pun in blender, impreuna cu culelalte ingrediente si se proceseaza pana cand se obtine un piure fin.

Daca sosul obtinut este prea gros, se poate lungi cu suc de rosii si zeama de lamaie.

Daca sosul este prea lichid, se adauga nuci macinate. Se tine sosul astfel pragatit, 15 minute la temperatura camerei, inainte de a fi servit.

Se potriveste cu gratare din carne, peste sau legume.

 

Sos de ardei iute cu nuci

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.