Sos de ardei cu telina si ceapa rosie
PrinteazaSos de ardei cu telina si ceapa rosie din: ardei, telina, ceapa rosie, otet de mere, zahar, ulei, sare, piper.
- 1 ardei mare
- 2 țeline mici
- 1 ceapă roșie
- 2 linguri oțet de mere
- 1 linguriță zahăr
- 1 lingură ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi, speli şi tai mărunt ceapa, ardeiul și țelina. Pentru ca sosul să fie mai fin, poţi să dai ţelina pe răzătoarea mică.
Pui legumele într-o crăticioară, la foc mic, împreună cu uleiul.
Amesteci continuu, timp de 5 minute, apoi adaugi restul ingredientelor și lași să scadă la foc mic, până când sosul devine omogen.
Îl pui într-un borcan de 350 ml pe care îl închizi cu un capac metalic şi îl laşi să se răcească în cuptorul cald.
Sos de ardei cu telina si ceapa rosie
Pofta buna!