Sos cu arici de mare, susan si migdale

Printeaza

Sos cu arici de mare, susan si migdale din: seminţe de susan, migdale crude, oţet alb cu tarhon,  usturoi, cartofi, pătrunjel, miez de pâine, piper-roşu, ulei de măsline, sare, arici de mare (sau, în lipsă, icre de biban de mare sau de peşte-spadă).

Ingrediente:Sos cu arici de mare, susan si migdale

  • 20 seminţe de susan
  • 100 g migdale crude cojite
  • 1/2 pahar de oţet alb cu tarhon
  • 6 căţei de usturoi fierţi
  • 1 cartof fiert
  • 1 legătură de pătrunjel tocat
  • 25 g miez de pâine
  • 1 praf de piper-roşu
  • 100 ml de ulei de măsline
  • 1 praf de sare
  • 20 arici de mare (sau, în lipsă, icre de biban de mare sau de peşte-spadă)

 

Mod de preparare:

Se sfărâmă seminţele de susan într-o piuliţă. Intr-un vas adânc, se sfărâmă cartoful şi usturoiul fiert, se adaugă seminţele de susan, miezul de pâjxie, pătrunjelul, migdalele, pipeml şi sarea.

Se amestecă, apoi se adaugă încet uleiul de măsline şi oţetul, ca sâ se obţină un sos cremos.

Se prelevează partea roşie şi comestibilă din aricii de mare şi se adaugă amestecului. (Dacă folosiţi icre, ţineţi-le mai înainte, câteva secunde, în apă clo­cotită).

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.