Sos cu arici de mare, susan si migdale
PrinteazaSos cu arici de mare, susan si migdale din: seminţe de susan, migdale crude, oţet alb cu tarhon, usturoi, cartofi, pătrunjel, miez de pâine, piper-roşu, ulei de măsline, sare, arici de mare (sau, în lipsă, icre de biban de mare sau de peşte-spadă).
- 20 seminţe de susan
- 100 g migdale crude cojite
- 1/2 pahar de oţet alb cu tarhon
- 6 căţei de usturoi fierţi
- 1 cartof fiert
- 1 legătură de pătrunjel tocat
- 25 g miez de pâine
- 1 praf de piper-roşu
- 100 ml de ulei de măsline
- 1 praf de sare
- 20 arici de mare (sau, în lipsă, icre de biban de mare sau de peşte-spadă)
Mod de preparare:
Se sfărâmă seminţele de susan într-o piuliţă. Intr-un vas adânc, se sfărâmă cartoful şi usturoiul fiert, se adaugă seminţele de susan, miezul de pâjxie, pătrunjelul, migdalele, pipeml şi sarea.
Se amestecă, apoi se adaugă încet uleiul de măsline şi oţetul, ca sâ se obţină un sos cremos.
Se prelevează partea roşie şi comestibilă din aricii de mare şi se adaugă amestecului. (Dacă folosiţi icre, ţineţi-le mai înainte, câteva secunde, în apă clocotită).
Pofta buna!