Fazan Umplut cu Fructe Uscate și Orez Sălbatic din: fazan, orez salbatic, fructe uscate, ierburi proaspete, usturoi, sare, piper, vin alb sec, supa. Această rețetă de fazan umplut oferă o experiență culinară de neuitat, cu un amestec bogat de fructe uscate, orez sălbatic și ierburi care conferă fazanului o textură și un gust uimitor. Fazanul […]
Sos aromat de fazan
PrinteazaSos aromat de fazan din: fazan, pulpa de rosii, telina, morcovi, ceapa, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, scortisoara, cuisoare, pasta de rosii, vin rosu, supa concentrata de legume, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 fazan de dimensiune medie, curatat
- 200 g pulpa de rosii
- 50 g telina
- 50 g morcovi
- 50 g ceapa
- 4 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 foaie de dafin
- 1 baton de scortisoara
- 2 cuisoare
- 1 lingura pasta de rosii
- 1 pahar vin rosu
- 100 ml supa concentrata de legume
- sare si piper
Mod de preparare Sos aromat de fazan:
Parleşte fazanul la flacăra aragazului şi taie-l în mai multe bucăţi.
Pune într-o crăticioară vinul, cuişoarele, scorţişoara şi foaia de dafin şi încălzeşte-l puţin.
Lasă-l să se aromatizeze bine şi toarnă-l cat este călduţ peste bucăţile de fazan.
Ţine-le 8 ore să se marineze, apoi scoate-le, scurge-le şi zvântă-le bine.
Strecoară marinata şi păstrează lichidul. Curăţă, toacă mărunt legumele şi căleşte-le într-o cratiţă cu ulei încins.
Pune bucăţile de fazan şi prăjeşte-le. Stropeşte cu marinata şi las-o pe foc până când se evaporă, apoi toarnă puţină supă concentrată de legume.
Fierbe totul încă 20 de minute, apoi dezosează carnea şi tai-o bucăţi cu un cuţit.
Pune bucăţile de carne înapoi în cratiţă şi adaugă pulpa şi pasta de roşii diluată cu puţină supă.
Fierbe-le circa 40 de minute, potrivind gustul cu sare şi piper.
Foloseşte sosul pentru condimentarea pastelor din grâu dur, cu suprafaţa rugoasă sau pentru paste preparate la cuptor.
Poţi umple cu el foi de clătite, pe care apoi să le dai cateva minute la cuptor.
Pofta buna!
Fazan Umplut cu Fructe Uscate și Orez Sălbatic
Incoming search terms:
- fazan la cuptor