Sos bearnez

Printeaza

O reteta de sos bearnez din: unt decantat, tarhon, astmatui, boabe de piper, otet de vin alb, galbenusuri si pieper cayenne.

Ingrediente:Sos bearnez

  • 260 unt decantat
  • 2 linguri tarhon proaspăt, tocat mare
  • 2 linguri asmăţui proaspăt, tocat mare
  • o haşmă, tocată fm
  • 4 boabe de piper, zdrobite
  • 100 ml oţet de vin alb
  • 6 gălbenuşuri
  • un vârf de cuţit de piper cayenne

Mod de preparare:

Umpleţi cu apă o jumătate de cratiţă şi daţi-o în clocot. Pregătiţi un vas termorezistent, care să se potrivească peste gura cratiţei, fără a atinge apa.

Topiţi untul într-un vas separat. Puneţi deoparte o lingură de tarhon şi o jumătate de lingură de asmăţui. Puneţi haşmele şi boabele de piper într-o cratiţă mică, cu oţetul, tarhonul şi asmăţuiul rămase.

Lăsaţi amestecul să fiarbă la foc mic timp de 1-2 minute, până când lichidul scade la trei sferturi. Mutaţi-1 în vasul termorezistent şi aşezaţi-1 deasupra apei ce fierbe la foc foarte mic.

Adăugaţi gălbenuşurile şi bateţi compoziţia cu telul până când se îngroaşă, iar telul lasă o urmă la suprafaţă când îl scoateţi.

Luaţi sosul de pe foc şi adăugaţi treptat untul, bătând continuu cu telul până când se încorporează complet. Strecuraţi sosul printr-o sită şi condimen- taţi-1 cu sare şi piper cayenne.

Adăugaţi tarhonul şi asmăţuiul puse deoparte, înainte de a-l servi.

Serviţi sosul călduţ, nu prea fiert. Dacă se taie, adăugaţi-i câteva picături de apă rece sau un cub de gheaţă, bătând cu telul pentru a-şi recăpăta consistenţa.

Il puteţi păstra cald, într-un vas curat sau într-o cratiţă mică, acoperită cu o folie de plastic şi plasată dea­supra cratiţei cu apă caldă.

Sos bearnez

Sos bearnez

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.