Sos bechamel cu caşcaval

Printeaza

O reteta de sos bechamel cu cascaval din: lapte integral, unt, faina, cascaval, emmentaler, nucsoara si sare.

Ingrediente:Sos bechamel cu caşcaval

  • 500 ml lapte integral
  • 50 g unt
  • 35 g faina alba
  • 100 g cascaval din lapte de vaca, mai tare
  • 100 g Emmentaler
  • nucsoara
  • sare

 

Mod de preparare:

Incălzeşte laptele cu nucşoara. Topeşte untul într-o cratiţă şi, când începe să se închi­dă la culoare, adaugă faina în ploaie, amestecând continuu cu telul, obţinând astfel un rântaş.

Toarnă laptele aromat peste rântaş, pune din nou cratiţa pe foc mic şi, amestecând în continuare cu telul, lasă totul să fiarbă, fără să dea în clocot, până când sosul se îngroaşă (circa 3 minute).

Taie cele două feluri de caşcaval bucăţele mici, pune-le în sos şi amestecă până când se topesc complet, apoi potri­veşte gustul cu sare.

Toarnă sosul într-un bol şi decorează-1 cu nucşoară rasă. Serveşte-l cu diverse plăcinte, foietaje sau cu lasagna.

Sos bechamel cu caşcaval

Sos bechamel cu caşcaval

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • sos bechamel cu branza
  • sos bechamel cu cascaval

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.