Sos bechamel cu caşcaval
PrinteazaO reteta de sos bechamel cu cascaval din: lapte integral, unt, faina, cascaval, emmentaler, nucsoara si sare.
- 500 ml lapte integral
- 50 g unt
- 35 g faina alba
- 100 g cascaval din lapte de vaca, mai tare
- 100 g Emmentaler
- nucsoara
- sare
Mod de preparare:
Incălzeşte laptele cu nucşoara. Topeşte untul într-o cratiţă şi, când începe să se închidă la culoare, adaugă faina în ploaie, amestecând continuu cu telul, obţinând astfel un rântaş.
Toarnă laptele aromat peste rântaş, pune din nou cratiţa pe foc mic şi, amestecând în continuare cu telul, lasă totul să fiarbă, fără să dea în clocot, până când sosul se îngroaşă (circa 3 minute).
Taie cele două feluri de caşcaval bucăţele mici, pune-le în sos şi amestecă până când se topesc complet, apoi potriveşte gustul cu sare.
Toarnă sosul într-un bol şi decorează-1 cu nucşoară rasă. Serveşte-l cu diverse plăcinte, foietaje sau cu lasagna.
Sos bechamel cu caşcaval
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sos bechamel cu branza
- sos bechamel cu cascaval