Sos Bechamel cu lapte si nucsoara
PrinteazaSos Bechamel cu lapte si nucsoara din: lapte, unt, făină cernută, nucşoară, sare.
Poate te intereseaza si:
Ingrediente:
- 1 litru de lapte
- 100 g de unt
- 100 g de făină cernută
- nucşoară
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Pentru a prepara sosul Bechamel, puneţi într-o cratiţă la încălzit 1 litru de lapte.
Separat, într-o altă cratiţă, topiţi 100 g de unt la foc mic, apoi opriţi focul şi adăugaţi 100 g de făină cernută, amestecând cu un tel pentru a evita cocoloaşele.
Puneţi din nou pe foc mic şi amestecaţi uşor până când compoziţia se rumeneşte.
Daţi aromă laptelui cu nucşoară şi un praf de sare adăugându-l treptat compoziţiei şi amestecând totul energic cu telul.
Ţineţi cinci minute la foc mic, pana ce sosul se ingroasa si incepe sa fiarba.
Pofta buna!