Sos Bechamel cu lapte si nucsoara

Printeaza

Sos Bechamel cu lapte si nucsoara din: lapte, unt, făină cernută, nucşoară, sare.

Poate te intereseaza si:Sos Bechamel cu lapte si nucsoara

 

Ingrediente:

  • 1 litru de lapte
  • 100 g de unt
  • 100 g de făină cernută
  • nucşoară
  • 1 praf de sare

 

Mod de preparare:

Pentru a prepara sosul Bechamel, puneţi într-o cratiţă la încălzit 1 litru de lapte.

Separat, într-o altă cratiţă, topiţi 100 g de unt la foc mic, apoi opriţi focul şi adăugaţi 100 g de făină cernută, amestecând cu un tel pentru a evita cocoloaşele.

Puneţi din nou pe foc mic şi amestecaţi uşor până când compoziţia se rumeneşte.

Daţi aromă laptelui cu nucşoară şi un praf de sare adăugându-l treptat compoziţiei şi amestecând totul energic cu telul.

Ţineţi cinci minute la foc mic, pana ce sosul se ingroasa si incepe sa fiarba.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.