Sos Bechamel
PrinteazaO reteta de sos Bechamel cu unt, faina, lapte si un strop de nucsoara iar pentru aroma se mai poate adauga o ceapa si cateva cuisoare.
- 30 g unt fără sare
- 30 g făină simplă
- 500 ml lapte
- un vârf de cuţit de nucşoară măcinată
Mod de preparare:
Topiţi untul într-o cratiţă cu fundul dublu, la foc mic spre mediu. Turngţi în ploaie făina peste unt şi rumeniţi-o timp de 1-2 minute, fără a o lăsa să se coloreze, amestecând continuu cu o lingură de lemn.
Luaţi cratiţa de pe foc şi adăugaţi încet laptele, bătând cu telul pentru a evita formarea cocoloaşelor. Reveniţi la aragaz şi lăsaţi compoziţia să fiarbă la foc mediu, amestecând constant. Fierbeţi-o timp de 3-4 minute, până când aderă la dosul unei linguri.
Dacă are cocoloaşe, strecuraţi-o printr-o sită fină şi reîncălziţi-o în cratiţă. Condimentaţi cu sare, piper şi nucşoară. Serviţi-o fierbinte.
Aromaţi sosul adăugând în lapte o ceapă în care aţi înfipt câteva cuişoare.
Poftă bună!