Sos bernez

Printeaza

O reteta de sos bernez din: unt, galbenusuri, pasta de carne, ceapa, otet de vin, faina, zeama de lamaie, tarhon, sare si piper alb.

Ingrediente:Sos bernez

  • 100 g unt
  • 4 gălbenuşuri
  • 20 g pastă de carne
  • 1/6 l jiu (sos de friptură)
  • 1/2 ceapă
  • 1 lingură oţet de vin
  • 1/4 lingură făină
  • zeamă de la lămîie
  • 1/2 lă­mîie
  • 1 legătură tarhon
  • sare
  • piper alb

 

Mod de preparare:

Se pune pe plită într-un vas 1 lingură de oţet, 2 linguri apă şi piper pisat şi se fierbe pînă s-a redus. Apoi se pun 40 g unt, făina, sosul de friptură şi se fierb citeva minute, se amestecă cu gălbenuşurile şi pasta de carne.

Se montează cu restul de unt, zeama de lămîie şi tarhonul tocat.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • sos bernez
  • sos bernez reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.