Sos bernez
PrinteazaO reteta de sos bernez din: unt, galbenusuri, pasta de carne, ceapa, otet de vin, faina, zeama de lamaie, tarhon, sare si piper alb.
- 100 g unt
- 4 gălbenuşuri
- 20 g pastă de carne
- 1/6 l jiu (sos de friptură)
- 1/2 ceapă
- 1 lingură oţet de vin
- 1/4 lingură făină
- zeamă de la lămîie
- 1/2 lămîie
- 1 legătură tarhon
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
Se pune pe plită într-un vas 1 lingură de oţet, 2 linguri apă şi piper pisat şi se fierbe pînă s-a redus. Apoi se pun 40 g unt, făina, sosul de friptură şi se fierb citeva minute, se amestecă cu gălbenuşurile şi pasta de carne.
Se montează cu restul de unt, zeama de lămîie şi tarhonul tocat.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sos bernez
- sos bernez reteta