Sos Beurre fondue
PrinteazaO retete de sos beurre fondue din: apa, vin alb, unt fara sare si zeama de lamaie.
- 50 ml apă
- vin alb sec sau supă de pui
- 200 g unt fără sare, tăiat cuburi mici şi răcit
- zeamă de lămâie, după gust
Mod de preparare:
Turnaţi lichidul de bază (apă, vin alb sec sau supă de pui] într-o cratiţă mică şi daţi-l în clocot. In timp ce fierbe la foc mic, adăugaţi pe rând cuburile de unt şi amestecaţi-le cu un mixer până când se omogenizează.
Luaţi cratiţa de pe foc şi condimentaţi sosul, după gust, cu puţină zeamă de lămâie, sare şi piper. Serviţi sosul imediat, sau păstraţi-1 cald (nu fierbinte), acoperit cu o folie de plastic deasupra unei cratiţe cu apă caldă, cel mult 30 de minute înainte de utilizare.
Dacă sosul se răceşte prea tare, se va întări. Incălziţi-l, amestecandu-l deasupra unei cratiţe cu apă fierbinte. Dacă devine prea fierbinte, se va tăia.” Luaţi-1 de pe cratiţa cu apă şi adăugaţi in el o bucăţică de gheaţă sau câteva picături de apă rece.