Sosul Hoisin: Ghidul Complet – Istorie, Rețete și Utilizări Culinare. Sosul Hoisin, cunoscut pentru gustul său unic, dulce și sărat, este un element de bază în bucătăria chineză și a cucerit bucătării din întreaga lume. Sosul Hoisin are origini străvechi în China, cu referințe care datează încă din dinastiile antice. Numele “hoisin” este derivat din […]
Sos bolognez cu salvie si rozmarin
PrinteazaSos bolognez cu salvie si rozmarin din: carne de vita, telina, ceapa, salvie, plante aromatice, rozmarin, ulei de masline, rosii, supa de vita, usturoi, vin alb, sare si piper.
- 500 g carne de vita
- 2 tulpini de telina
- 4 cepe mari
- 4 foi de salvie
- 1 legatura plante aromatice (patrunjel, tarhon, marar)
- 2 fire de rozmarin
- 5 linguri ulei de masline
- 12 rosii mari
- 250 ml supa de vita
- 5 catei de usturoi
- 200 ml vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tocati carnea cu masina de tocat, apoi prajiti-o in uleiul de masline.
Adaugati ramurile de telina, ceapa si usturoiul, taiate cat mai marunt.
Taiati in cubulete rosiile oparite si decojite si adaugati-le in vasul cu carne.
Lasati vasul, la foc mic, 15 minute. Adaugati supa de vita, buchetul aromat si vinul.
Condimentati, dupa gust, cu sare si piper si lasati sa fiarba la foc mic timpd e 2 ore cu vasul acoperit.
Condimentaţi, după gust, cu sare şi piper şi lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de 2 ore, cu vasul acoperit.
Dacă sosul scade prea mult, se poate adăuga apă caldă pentru completare.
In acest caz, sosul trebuie condimentat din nou.
Inainte de servire, se înlătură buchetul aromat şi se adaugă salvia şi rozmarinul.
Sos bolognez cu salvie si rozmarin
Savurati!
Tzatziki: Sosul Grecesc Perfect – Istoria, Rețeta și Secretele Sale
Tzatziki: Sosul Grecesc Perfect – Istoria, Rețeta și Secretele Sale. Tzatziki, cu textura sa cremoasă și gustul răcoritor, nu este doar un simplu sos – este o parte esențială a bucătăriei grecești, având o istorie bogată și o evoluție interesantă. Tzatziki își are rădăcinile în bucătăria otomană, cu influențe din Orientul Mijlociu și Balcani. Se […]
Savurati!