Sos de brânză de vaci şi şofran
PrinteazaO reteta de sos de branza de vaci si sofran din: lapte, smantana, branza de vaci, sofran, vanilie si zahar.
- 150 ml lapte
- 500 ml smantana dulce
- 120 g branza de vaci
- 1 varf de cutit sofran
- 1/2 pastaie de vanilie
- 2 linguri zahar
Mod de preparare:
Pune laptele la încălzit. Despică păstaia de vanilie şi râcâie seminţele din interior, pune-le în lapte, împreună cu păstaia. Adaugă şofranul şi lasă-1lsă se răcească. Freacă brânza cu zahărul într-un castron şi toarnă peste compoziţie laptele strecurat.
Amestecă cu grijă şi adaugă smântână. înainte de a servi sosul, lasă-l să se răcească. Poate fi servit cu dulciuri pufoase din ciocolată, călduţe, de tipul sufleurilor sau al brioselor.
Sos de brânză de vaci şi şofran
Pofta buna!