Sos de broccoli şi ricotta
PrinteazaO reteta de Sos de broccoli şi ricotta din: ricotta, broccoli, ulei de masline extravirgin, ardei iute, sare si piper.
- 150 g ricotta sarata maturata
- 2 buchete mici de broccoli
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 ardei iute
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Sesfă broccoli în bucheţele şi scufundă-le 1 minut în apă clocotită cu sare. Transferă-le în apă cu gheaţă şi aşază-le pe o tavă. Taie usturoiul feliuţe şi căleşte-l într-o tigaie cu ulei încins, împreună cu ardeiul iute mărunţit; scoate usturoiul, adaugă bucheţelele de broccoli, toarnă 1 pahar din apa în care le-ai opărit şi fierbe-le 5 minute.
Potriveşte gustul cu sare şi piper. Aşază-le pe o planşetă şi toacă-le cu un cuţit, apoi pune-le din nou în tigaie, pune-o pe foc şi încorporează ricotta rasă. Foloseşte sosul pentru condimentarea pastelor proaspete din faină de grau.
Sos de broccoli şi ricotta
Pofta buna!