Sos brun cu bulion si rozmarin

Printeaza

Sos brun cu bulion si rozmarin din: oase de porc fără măduvă, bulion, morcov, ceapă, ţelină, păstârnac, făină, sare, piper, rozmarin.

Ingrediente:Sos brun cu bulion si rozmarin

  • 2 kg oase de porc fără măduvă
  • 200 ml bulion
  • 200 g morcov
  • 200 g ceapă
  • 100 g ţelină
  • 100 g păstârnac
  • 200 g făină
  • sare
  • piper
  • rozmarin

Mod de preparare:

Oasele se sparg şi se adaugă în tavă alături de legumele curăţate şi tăiate grosier. Se dau la cuptor la foc iute fără adaos de grăsime timp de o jumătate de ceas.

Scoase din cuptor se pun la fiert pe foc moale cu un adaos de 5 litri de apă şi mirodeniile. Fierberea durează circa trei ore.

Separat se rumeneşte făina la tigaie fără grăsime şi se stinge cu bulionul de roşii. Se adaugă în sosul care a fost strecurat şi se fierbe amestecând încontinuu timp de 15 minute.

Sosul se foloseşte la asezonarea tuturor pro­duselor din carne de porc, prăjite şi fripte, sau peste legumele natur. Este, de asemenea, bază pentru alte sosuri, cum ar fi Madeira, Alicante, Porto etc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.