Sos brun cu bulion si rozmarin
PrinteazaSos brun cu bulion si rozmarin din: oase de porc fără măduvă, bulion, morcov, ceapă, ţelină, păstârnac, făină, sare, piper, rozmarin.
- 2 kg oase de porc fără măduvă
- 200 ml bulion
- 200 g morcov
- 200 g ceapă
- 100 g ţelină
- 100 g păstârnac
- 200 g făină
- sare
- piper
- rozmarin
Mod de preparare:
Oasele se sparg şi se adaugă în tavă alături de legumele curăţate şi tăiate grosier. Se dau la cuptor la foc iute fără adaos de grăsime timp de o jumătate de ceas.
Scoase din cuptor se pun la fiert pe foc moale cu un adaos de 5 litri de apă şi mirodeniile. Fierberea durează circa trei ore.
Separat se rumeneşte făina la tigaie fără grăsime şi se stinge cu bulionul de roşii. Se adaugă în sosul care a fost strecurat şi se fierbe amestecând încontinuu timp de 15 minute.
Sosul se foloseşte la asezonarea tuturor produselor din carne de porc, prăjite şi fripte, sau peste legumele natur. Este, de asemenea, bază pentru alte sosuri, cum ar fi Madeira, Alicante, Porto etc.