Sos brun cu maduva de vitel
PrinteazaO reteta de sos brun cu maduva de vitel din: vin alb, ceapa, cimbru, piper, sos brun, maduva, zeama de lamaie si sare.
- 300 ml vin alb
- 2 cepe
- 2 frunze cimbru
- 5 boabe de piper mozaic
- 500 ml sos brun
- 150 g maduva din oase de vitel
- zeama de la 1 lamaie
- sare
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui la fiert în vin. Condimentezi cu dafin, cimbru şi piper. Laşi să fiarbă până scade compoziţia la jumătate. Tragi vasul deoparte şi mesteci usor in ea sosul brun, dupa care mai fierbi circa 20 de minute.
Sosul obtinut il strecori si aromezi dupa gust cu zeama de lamaie si sare.
Intr-un alt vas pui la fiert 1 litru de apa cu putina sare, adaugi maduva taiata bucati mici si lasi 3 minute sa dea un clocot. Scoti maduva oparita cu o lingura o adaugi in sosul brun si pui la fiert 5 minute. Servesti preparatul cald, pentru a evita sleirea maduvei.
Pofta buna!