Sos brun pentru carne de vanat sau de porc

Printeaza

Sos brun pentru carne de vanat sau de porc din: unt, faina, vin negru, apa, sare, cimbru, patrunjel.

Ingrediente:Sos brun pentru carne de vanat sau de porc

  • 1 lingură cu unt
  • 2 linguri cu făină
  • 1 pahar cu vin negru
  • 1 pahar cu apă
  • sare
  • cimbru
  • foi de dafin
  • frunze de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Spălaţi frunzele de pătrunjel şi păstraţi şi tijele, scuturaţi de apă, prăjiţi în unt până devin crocante.

Scoateţi tijele, lăsaţi-le deoparte. în cratiţa în care aţi topit untul adăugaţi faina pusă câte puţin. Amestecaţi cu lingura de lemn ca să obţineţi o pastă compactă pe care o subţiaţi cu vin roşu, turnat câte puţin.

Când sosul arată ca o smântână subţiaţi cu un pahar de apă caldă şi adăugaţi: sare, cimbru, foi de dafin şi frunzele prăjite de pătrunjel.

Stingeţi focul şi serviţi peste friptură de vânat sau de porc.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.