Sos brun pentru carne de vanat sau de porc
PrinteazaSos brun pentru carne de vanat sau de porc din: unt, faina, vin negru, apa, sare, cimbru, patrunjel.
- 1 lingură cu unt
- 2 linguri cu făină
- 1 pahar cu vin negru
- 1 pahar cu apă
- sare
- cimbru
- foi de dafin
- frunze de pătrunjel
Mod de preparare:
Spălaţi frunzele de pătrunjel şi păstraţi şi tijele, scuturaţi de apă, prăjiţi în unt până devin crocante.
Scoateţi tijele, lăsaţi-le deoparte. în cratiţa în care aţi topit untul adăugaţi faina pusă câte puţin. Amestecaţi cu lingura de lemn ca să obţineţi o pastă compactă pe care o subţiaţi cu vin roşu, turnat câte puţin.
Când sosul arată ca o smântână subţiaţi cu un pahar de apă caldă şi adăugaţi: sare, cimbru, foi de dafin şi frunzele prăjite de pătrunjel.
Stingeţi focul şi serviţi peste friptură de vânat sau de porc.
Pofta buna!