Sos brun
PrinteazaO reteta de sos brun din: oase de vita, telina, morcovi, ceapa, ulei de masline extravirgin, supa concentrata de carne, vin rosu, unt, faina si sare.
- 1 kg oase de vita sparte, fara grasime
- 100 g telina
- 100 g morcovi
- 100 g ceapa
- 4 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 l supa concentrata de carne
- 1 pahar vin rosu
- 30 g unt
- 2 linguri faina
- sare
Mod de preparare:
Taie legumele cuburi mici, pune-le într-o cratiţă cu ulei încins şi prăjeşte-le, adăugând după puţin timp şi oasele de vită. Toarnă vinul roşu şi fierbe totul până când acesta se evaporă. Mută vasul în cuptorul încins la 200° C şi ţine-1 circa 30-40 de minute.
Când oasele încep să capete o culoare maronie şi legumele să se caramelizeze, scoate vasul din cuptor şi pune-l pe flacăra aragazului. Toarnă supa concentrată de carne şi deglasează, râcâind bine cu o spatulă pe fundul cratiţei, ca să se desprindă toate resturile.
Lasă totul să fiarbă până când sosul scade, apoi trece-l printr-o strecurătoare cu ochiuri foarte mici. Pune-l din nou pe foc, adaugă untul amestecat cu făina, sare, după gust, şi lasă-l să se lege bine. Serveşte-l cu friptură tăiată felii.
Sos brun
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sos brun