Sos de capere cu lamaie
PrinteazaO reteta de sos de capere cu lamaie din: unt, capere, zeama de lamaie, coaja de lamaie, sare si piper.
- 50 g unt
- 2 lingurite capere, clatite in apa rece
- 2 lingurite zeama lamaie
- 1/2 coaja de lamaie proaspat rasa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune caperele la desarat, intr-un bol cu apa rece, avand grija sa scurgi apa inainte de a folosi caperele la sos. Pune untul la topit, la foc mic. Adauga coaja de lamaie rasa, zeama de lamaie, caperele. Potriveste de gust acest sos, adaugand sare si piper.
Tine amestecul respectiv pe aragaz, la foc mic, circa 3-4 minute. Serveste sosul de capere cald, peste preparatele din peste. Optional,poti adauga 2 lingurite de marar proaspat tocat in acest sos.
Sos de capere cu lamaie
Pofta buna!