Sos cu capere si mustar
PrinteazaSos cu capere si mustar din: şalote (ceapă franţuzească), cornişon, capre, muştar Dijon, oţet din vin roşu sau sherry, taragon, pătrunjel , arpagic, ou, ulei de măsline, sare.
- 2 linguri de şalote (ceapă franţuzească)
- 4 linguriţe de cornişon
- 2 linguriţe de capre, tăiate, mărunt
- 1 linguriţă de muştar Dijon
- 2 linguriţe de oţet din vin roşu, ori sherry
- 1/2 ceaşcă taragon, tocat mărunt
- 2 linguriţe pătrunjel tocat mărunt
- 1 linguriţă arpagic tăiat mărunt
- 1 ou fiert tare, tăiat mărunt
- 1/2 ceaşcă ulei de măsline
- 1/4 linguriţă sare
Mod de preparare:
Se omogenizează totul într-un castron potrivit ca mărime (se obţin patru ceşti), prin agitare, spre a nu se zdrobi şi a îşi pierde aromele. Sarea se pune la sfârşit.
Pofta buna!