Sos de capere pentru peste
PrinteazaO reteta de sos de capere pentru peste din: unt, faina, zeama de lamaie, supa, capere, smantana, sare si piper.
- 2 linguri unt
- 2 linguri faina
- 2 linguri zeama de lamaie
- 400 ml supa de zarzavat sau de pui
- 2 linguri capere mari
- 2 linguri smantana
- sare
- piper
Mod de preparare:
Topiţi untul într-o crăticioară. Adăugaţi făină, amestecaţi şi rumeniţi-o 3 minute, la foc potrivit. Stingeţi cu supa de pui sau de zarzavat. Lăsaţi să fiarbă, amestecând încontinuu, pentru a nu se forma cocoloaşe.
Adăugaţi zeama de lămâie şi smântână şi caperele întregi sau tăiate, după plac. Mai fierbeţi 5 minute, apoi luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi sosul la răcit. Se potriveşte cu peştele gras.
Sos de capere pentru peste
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sos de capere pentru peste