Sos de capere cu sardele

Printeaza

Sos de capere cu sardele din: ceapa verde, patrunjel, capere, tarhon, ceapa de apa, sardele, oua, sare, otet, ulei.

Ingrediente:

  • 3- 4 fire de ceapă verde
  • 6-9 tije de pătrunjel
  • 2 linguri cu capere
  • 2-3 fire de tarhon
  • 2 cepe de apă
  • 100 g sardele în ulei sau proaspete
  • 4 ouă
  • sare
  • 2-3 liguri cu oţet de tarhon
  • 2 liguri cu ulei

 

Mod de preparare Sos de capere cu sardele:

Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt folosind un cuţit bine ascuţit. Strângeţi ceapa în castron adânc.

Curăţaţi verdeţurile, spălaţi şi tocaţi mărunt apoi amestecaţi cu ceapa.

Fierbeţi ouăle 6 min, lăsaţi să se răcească 2-3 min în apă rece, decojiţi şi treceţi pe râzătoare fiecare ou, cu albuş cu tot

. Amestecaţi peste ouă: oţet de tarhon, ulei de salată, sardele tocate mărunt, capere întregi. Omogenizaţi şi treceţi amestedbl în castronul cu ceapă şi verdeţuri.

Dacă amestecul nu are destul sos adăugaţi zeamă de lămâie sau puţină smântână. Săraţi şi amestecaţi repede, folosind o lingură de lemn.

Serviţi sosul lângă carne rasol, peşte prăjit sau sparanghel fiert.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.