Sos de capere
PrinteazaO reteta de sos de capere din: unt fara sare, faina, supa de miel, galbenusuri, smantana si capere.
- 30 g unt fără sare
- 30 g făină simplă
- 500 ml supă fierbinte de miel
- 2 gălbenuşuri
- 50 ml smântână grasă
- 60 g capere, scurse şi tăiate
Mod de preparare:
Topiţi untul într-o cratiţă cu fundul dublu, adâncă, de mărime mijlocie, la foc mic spre mediu. Turnaţi în ploaie făina peste unt, amestecaţi şi fierbeţi încet, amestecând continuu, până când compoziţia devine aurie. Luaţi cratiţa de pe foc.
Adăugaţi puţină supă fierbinte şi bateţi bine cu o lingură de lemn sau cu telul. Reveniţi la aragaz şi amestecaţi pentru a împiedica formarea cocoloaşelor, lăsând sosul să fiarbă. Adăugaţi treptat supa rămasă. Micşoraţi flacăra şi fierbeţi sosul încă 30 de minute, amestecând din când în când. Verificaţi dacă aderă la dosul unei linguri înainte de a-l strecura într-un vas curat. Dacă este prea gros, mai adăugaţi puţină supă. Dacă este prea subţire, fierbeţi-l puţin mai mult pentru a scădea.
Intr-un vas, bateţi gălbenuşurile şi smântână. Adăugaţi o parte din sosul strecură, bateţi bine şi turnaţi compoziţia înapoi în cratiţă. Amestecaţi până la omogenizare şi încălziţi sosul puţin pentru a se îngroşa gălbenuşurile. Nu-l fierbeţi; se va tăia dacă este încălzit excesiv. Adăugaţi caperele şi condimentaţi după gust. Serviţi-l imediat la friptura de miel.
Sos de capere
Pofta buna!