Sos de cartofi cu chimen, coriandru si nucsoara
PrinteazaSos de cartofi cu chimen, coriandru si nucsoara din: cartofi, lapte bătut, secară, seminţe de chimen, usturoi, chili roşii, sare, frunze verzi de coriandru, piper, nucşoara.
- 1 kg de cartofi
- 1 l lapte bătut
- 15 g secară
- 15 g seminţe de chimen
- 5 căţei de usturoi
- 9 chili roşii întregi
- sare după gust
- 15 g frunze verzi de coriandru
- 1 linguriţă de piper
- 5 nucşoare
Mod de preparare:
Fierbeţi cartofii cam o jumătate de oră. Curăţaţi-i de coajă, tăiaţi-i felii şi puneţi-i deoparte.
Prăjiţi chili, usturoiul, nucşoara şi secara (nu în unt).
Presăraţi jumătate din condimentele praf, inclusiv sare. Adăugaţi lapte bătut şi amestecaţi bine.
Presăraţi apoi şi jumătatea rămasă de condimente.
Pofta buna!