Sos de cartofi cu nucsoara
PrinteazaSos de cartofi cu nucsoara din: cartofi, lapte batut, secara, seminte, usturoi, chili, sare, coriandru, piper, nucsoara.
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi
- 1 l lapte bătut
- 15 g secară
- 15 g seminţe de chimen
- 5 căţei de usturoi
- 9 chili roşii întregi
- sare
- 15 g frunze verzi de coriandru
- 1 linguriţă de piper
- 5 nucşoare
Mod de preparare Sos de cartofi cu nucsoara:
Fierbeţi cartofii cam o jumătate de oră. Curăţaţi-i de coajă, tăiaţi-i felii şi punefi-i deoparte.
Prăjiţi chili, usturoiul, nucşoara şi secara (nu în unt).
Presăraţi jumătate din condimentele praf, inclusiv sare. Adăugaţi lapte bătut şi amestecaţi bine.
Presăraţi apoi şi jumătatea rămasă de condimente.
Pofta buna!