Sos de castraveti

Printeaza

Sos de castraveti

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:Sos de castraveti

  • 1 castravete mare
  • 2 gălbenuşuri
  • 3 linguri smîn­tînă
  • 1 lingură făină
  • zeamă de carne (sau apă)
  • sare
  • oţet

 

Mod de preparare:

Curăţăm castravetele proaspăt sau mu­rat în oţet, îl tăiem în cuburi mici şi îl punem într-o cratiţă. Frecăm bine ‘/a din smîntînă cu făină şi turnăm peste castravete. Subţiem cu zeamă de carne sau cu apă. Sărăm. Punem cratiţa la fiert, amestecînd tot timpul (dacă este proas­păt castravetele, se toarnă şi puţin oţet).

Punem într-o sosieră largă restul de smîntînă şi adăugăm, amestecînd, găl­benuşurile bine frecate. Turnăm în so­sieră sosul fierbinte şi servim la masă.

Sosul de castraveţi se serveşte la ra­sol şi la friptură.

1 comentariu

  1. Foarte, foarte bun sosul de castraveti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.