Sos de castraveti
PrinteazaSos de castraveti
Poate te intereseaza si:
- 1 castravete mare
- 2 gălbenuşuri
- 3 linguri smîntînă
- 1 lingură făină
- zeamă de carne (sau apă)
- sare
- oţet
Mod de preparare:
Curăţăm castravetele proaspăt sau murat în oţet, îl tăiem în cuburi mici şi îl punem într-o cratiţă. Frecăm bine ‘/a din smîntînă cu făină şi turnăm peste castravete. Subţiem cu zeamă de carne sau cu apă. Sărăm. Punem cratiţa la fiert, amestecînd tot timpul (dacă este proaspăt castravetele, se toarnă şi puţin oţet).
Punem într-o sosieră largă restul de smîntînă şi adăugăm, amestecînd, gălbenuşurile bine frecate. Turnăm în sosieră sosul fierbinte şi servim la masă.
Sosul de castraveţi se serveşte la rasol şi la friptură.
Foarte, foarte bun sosul de castraveti.