Sos de ceapa si paine
PrinteazaSos de ceapa si paine din: unt, ceapa, frunze de cimbru, frunza de dafin, lapte, anason, cuisoare, paine si smantana.
- 25 g de unt
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- 1 lingurita frunze de cimbru
- 1 frunza de dafin
- 600 ml de lapte integral
- 1 stea de anason
- 1 praf de cuisoare macinate
- 100 g de paine alba, fara coaja, tocata bucati
- 2 linguri cu varf de smantana
Mod de preparare:
Incinge untul într-o crăticioară de mărime medie până începe să sfârâie.
Căleşte ceapa la foc foarte mic, împreună cu cimbrul şi frunza de dafin, timp de 15-20 de minute, până se înmoaie şi capătă o tentă aurie.
Toarnă deasupra laptele, adaugă steaua de anason şi cuişoarele măcinate, asezonează şi adu la punctul de fierbere.
Inchide focul şi lasă la infuzat cel puţin 10 minute. Scoate anasonul şi frunza de dafin, apoi adaugă bucăţile de pâine.
Adu iarăşi în punctul de fierbere, ia de pe foc şi pasează totul cu ajutorul unui blender vertical.
Pune iar pe foc mic, adaugă creme smantana şi fierbe încă 2 minute până se îngroaşă.
Se poate face dinainte şi reîncălzi, cu puţin lapte în plus.
Pune într-un bol, presară piper măcinat şi adaugă frunza de dafin, opţional.
Sos de ceapa si paine
Pofta buna!
tare bun trebuie sa fie sosul de ceapa cu paine
Este un sos foarte bun