Sos cu ceapa rosie, stafide si ghimbir.
PrinteazaSos cu ceapa rosie, stafide si ghimbir din: ceapa rosie, stafide, ghimbir, usturoi, piper, cuisoare, boia si sare.
Ingrediente Sos cu ceapa rosie, stafide si ghimbir.
- 500 g ceapa rosie
- otet
- 50 g stafide
- 1 lingura ghimbir ras
- 2 catei de usturoi
- 1/2 lingurita piper macinat
- 1/2 lingurita cuisoare macinate
- 1/2 lingurita boia iute
- sare
Mod de preparare:
Puneti la fiert 100 ml otet cu 150 g zahar, piper, 2 cuisoare pisate si sare.
Turnati acest amestec peste 500 g ceapa rosie, curatata si rasa cat mai fin.
Adaugati 2 catei de usturoi pisati, 1 lingura ghimbir ras si 2 linguri stafide inmuiate si pisate.
Adaugati 1/2 lingurita boia iute si lasati vasul la foc potrivit, timp de 30 de minute.
Amestecati din cand in cand, pentru a nu se prinde de vas.
Luati vasul de pe foc, puneti preparatul la rece timp de cel putin 3 zile inainte de a fi servit.
Se potriveste foarte bine cu friptura de vita sau vitel la gratar.
Savurati!