Sos de ceapa verde

Printeaza

O reteta delicioasa de sos de ceapă verde din: oua, galbenus, otet, mustar, suc de lamaie, zahar, piper, sare, untdelemn, chifla, smantana si ceapa verde.

Ingrediente:Sos de ceapa verde

  • 2 ouă fierte tare
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură de oţet
  • 1 lingură de muştar
  • suc de la o jumătate de lămâie
  • puţin zahăr
  • piper
  • 1linguriţă de sare
  • 5 linguri de untdelemn
  • 1 chiflă
  • 1/8 l smântână
  • 2 legături de ceapă verde

 

Mod de preparare:

Curăţăm ouăle fierte şi le trecem prin sită. Gălbenuşul trecut prin sită îl amestecăm cu muştarul şi oţetul, su­cul de lămâie, zahărul şi piperul. Batem uleiul să se îngroaşe. Chifla o curăţăm de coajă, o înmuiem în apă şi o trecem prin sită.

Smântână, găl­benuşul şi gălbenuşurile bătute cu untdelemn le amestecăm cât mai bine, eventual condimentăm şi, la sfârşit, amestecăm frunzele de ceapă verde.

 

Poftă bună!

 

Incoming search terms:

  • sos de ceapa verde

1 comentariu

  1. mmm, bun! Gustos! O să amestec sosul cu couscous.
    Mulțumesc!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.