Sos de ceapa verde
PrinteazaO reteta delicioasa de sos de ceapă verde din: oua, galbenus, otet, mustar, suc de lamaie, zahar, piper, sare, untdelemn, chifla, smantana si ceapa verde.
Ingrediente:
- 2 ouă fierte tare
- 1 gălbenuş
- 1 lingură de oţet
- 1 lingură de muştar
- suc de la o jumătate de lămâie
- puţin zahăr
- piper
- 1linguriţă de sare
- 5 linguri de untdelemn
- 1 chiflă
- 1/8 l smântână
- 2 legături de ceapă verde
Mod de preparare:
Curăţăm ouăle fierte şi le trecem prin sită. Gălbenuşul trecut prin sită îl amestecăm cu muştarul şi oţetul, sucul de lămâie, zahărul şi piperul. Batem uleiul să se îngroaşe. Chifla o curăţăm de coajă, o înmuiem în apă şi o trecem prin sită.
Smântână, gălbenuşul şi gălbenuşurile bătute cu untdelemn le amestecăm cât mai bine, eventual condimentăm şi, la sfârşit, amestecăm frunzele de ceapă verde.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- sos de ceapa verde
mmm, bun! Gustos! O să amestec sosul cu couscous.
Mulțumesc!