Sos chinezesc de lămâie
PrinteazaO reteta de sos chinezesc de lamaie din: zeama de lamaie, supa de pui, miere, zahar, ghimbir, faina de porumb si colorant alimentar. Acest sos este o garnitură asiatică clasică la fâşiile de pui sote sau prăjit. Se asociază foarte bine şi cu fructe de mare sau cu alte tipuri de carne de pasăre.
- 60 ml zeamă de lămâie
- 60 ml supă de pui
- o lingură miere
- o lingură zahăr
- o jumătate de linguriţă de ghimbir proaspăt ras
- o lingură făină de porumb
- 1-2 picături colorant alimentar galben
Mod de preparare:
Puneţi zeama de lămâie, supa, mierea, zahărul şi ghimbirul într-o cratiţă cu 125 ml apă. Amestecaţi la foc mediu până când se dizolvă zahărul. Măriţi flacăra şi daţi compoziţia în clocot.
Amestecaţi făina de porumb cu puţină apă şi adăugaţi-o în cratiţă, amestecând constant, până când fierbe şi se îngroaşă. Luaţi sosul de pe foc, adăugaţi colorantul alimentar şi condimentaţi cu un strop de sare. Serviţi-l imediat.
Sos chinezesc de lămâie
Pofta buna!