Sos chutney de ceapă
PrinteazaSos chutney de ceapă din: ceapa, mere, ardie gras, usturoi, zahar, otet, apa, rosii, mustar iute, praf de ghimbir, sare.
- 2 cepe
- 2 mere
- un ardei gras verde
- un catel de usturoi
- 150 g zahar
- 200 ml otet
- 300 ml apa
- 500 g rosii
- o lingura mustar iute
- o lingurita praf de ghimbir
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă merele şi ceapa şi se taie cuburi mari care se pun în robot şi se mixează. Se scoate amestecul de mere şi ceapă şi se pune ardeiul cu usturoiul şi roşiile.
Apoi, merele şi ceapa tocate se pun pe foc cu amestecul de roşii cu ardei, se adaugă apa, muştarul, praful de ghimbir, zahărul, sarea şi oţetul.
Se amestecă în timp ce stă pe foc aproximativ 30 de minute şi apoi, cald, se toarnă în borcane. Se astupă cu.capace şi se lasă la răcit.
Sos chutney de ceapă
Pofta buna!