Sos Chutney de dovleac si rosii

Printeaza

O reteta de Sos Chutney de dovleac si rosii din: dovleac, rosii, ceapa, usturoi, zahar brun, zahar alb, sare, ghimbir, piper alb, ienibahar, otet de vin si stafide.

Ingrediente:Sos Chutney de dovleac si rosii

  • 2,3 kg dovleac
  • 1  kg roşii
  • 0,5 kg ceapă
  • 2  căţei de usturoi
  • 400 g zahăr brun
  • 400 g zahăr alb
  • 2 linguri cu sare
  • 2 linguriţe cu ghimbir ras
  • 2 linguriţe cu piper alb
  • 1 linguriţă cu ienibahar
  • 1,25 l oţet de vin (sau oţet de mere)
  • 10 stafide

 

Mod de preparare:

Curăţă de coajă şi sâmburi dovleacul, feliază-l şi taie-l cubuteţe (cu latura de 2 cm). Toarnă apă fierbinte peste roşiile spălate, curăţă-le de coajă şi feliază-le. Decojeşte şi taie felii cepele şi usturoiul.

Pune toate ingredientele solide, inclusiv condimentele (piperul alb şi boabele de ienibahar zdrobite în piuliţă) şi zahărul, într-un vas mai mare (cu fundul gros, nu din cupru). Adauga otetul si adu preparatul la temperatura de fierbere. In acest moment, da focul mai mic si amesteca pana cand compozitia se leaga. In total, sta pe foc circa 50-60 de minute.

Umple cu chutney borca­nele fierbinţi şi leagă-le cu hârtie cerată şi sfoară ori foloseşte capace cu filet căp­tuşite cu folie de celofan. Este important să nu fie capace din metal – altfel, oţetul din com­poziţie corodează capacul.

Sos Chutney de dovleac si rosii

Sos Chutney de dovleac si rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.