Sos Chutney de mango şi mere
PrinteazaO reteta simpla de Sos Chutney de mango şi mere din: otet de vin, apa, ardei iute, zahar, usturoi, ghimbir, stafide, migdale si sare.
- 230 ml oţet de vin/mere
- 230 ml apă
- 1/2 ardei iute roşu
- 300 g zahăr
- 4 căţei de usturoi
- 1 linguriţă cu ghimbir ras
- 4 linguriţe cu stafide mari
- 8 migdale
- 2 linguriţe cu sare
Mod de preparare:
Curăţă merele şi mango cje coajă şi feliază-le. Pune-le într-un vas împreună cu apa, ghimbirul proaspăt ras şi usturoiul tocat.
Ţine pe foc până se evaporă apa. Adaugă atunci oţetul, zahărul, sarea, migdalele întregi, ardeiul iute tocat mărunt, cuişoarele şi stafidele.
Ţine pe foc mic până compoziţia capătă o consistenţă mai groasă. Răceşte şi pune în borcanele pregătite în prealabil şi leagă strâns cu celofan (sau capac înfiletat, dar să nu fie de metal). Ţine la loc răcoros.
Sos Chutney de mango şi mere
Pofta buna!