Sos Chutney de mere si merisoare
PrinteazaO reteta de Chutney de mere si merisoare din: mere ionatane, merisoare, ceapa, ghimbir, piper, zahar si otet de mere.
- 1,5 kg mere ionatane
- 500 g merişoare
- 450 g ceapă
- 50 g rădăcină de ghimbir
- 1 linguriţă cu piper
- 500 g zahăr
- 250 ml oţet de mere
Mod de preparare:
Spala si curata merele de coaja, apoi taie-le cubulete. Ceapa tai-o julien, iar ghimbirul cat mai fin. Pune toate ingredientele, mai putin merisoarele intr-un vas cu fundul gros si tine pe foc pana cand se dizolva zaharul.
Adu la temperatura de fierbere, redu flacara aragazului si fierbe-le acoperit inca 50 de minute, amestecand regulat, pana cand ceapa si merele devin fragede, iar amestecul s-a ingrosat (nu este apos).
Adauga in acest moment merisoarele spalata si zvantate si continua fierberea zece minute sau pana cand fructele se inmoaie putin.
Pune chutney-ul fierbinte în borcane sterilizate. Păstrează borcanele la loc întunecos.
Sos Chutney de mere si merisoare
Pofta buna!