lapte, pui, ceapa, usturoi, unt, ulei de masline, sare, piper, foi de dafin, oregano, cimbru. Ingrediente: 2 căni de lapte proaspăt 1 pui (circa 1,5 kg) 1 ceapă mare, tăiată cubulețe 2 căței de usturoi, mărunțiți 2 linguri de unt 2 linguri de ulei de măsline Sare […]
Sos Chutney de dovleac şi ghimbir
PrinteazaSos Chutney de dovleac şi ghimbir din: dovleac, seminte de mustar, cuisoare, ardei iute rosu, ghimbir, vin alb, zahar brun, gem de caise si sare de mare.
Ingrediente:
- 1 kg dovleac
- 1 linguriţă cu seminţe de muştar
- 3 cuişoare
- 1 ardei iute roşu
- 2 linguri cu ghimbir proaspăt ras
- 300 ml vin alb (sau oţet de vin)
- 3 linguri cu zahăr brun
- 2-3 linguri cu gem de caise (sau fructe proaspete ori uscate)
- 1/2 linguriţă cu sare de mare
Mod de preparare:
Curăţă dovleacul de coajă şi taie-l cuburi mici. Feliază cât mai subţire ardeiul iute şi pisează în mojar seminţele de muştar până ce obţii un praf fin.
Pune toate ingredientele într-un vas larg cu fund dublu (sau mai gros) şi adu-le la temperatura de fierbere.
Redu flacăra şi lasă să fiarbă la foc domol 45- 60 de minute, amestecând din când în când.
Dacă sosul se îngroaşă mult şi prea repede, completează cu puţină apă fierbinte.
Pune compoziţia fierbinte în borcane încălzite, sigilizează şi lasă la răcit.
Sos Chutney de dovleac şi ghimbir
Pofta buna!
Ienibaharul: Utilizari culinare si beneficii pentru sanatate
Ienibaharul (Pimenta dioica), cunoscut și sub numele de piper jamaican, este o plantă aromatică din familia Myrtaceae. Este originară din America Centrală și de Sud, dar este acum cultivată în întreaga lume pentru utilizarea sa în bucătărie și în industria parfumurilor. Descriere botanică: Ienibaharul este un arbust sau […]