Sos de ciocolată
PrinteazaO reteta de sos de ciocolata din: zahar tos, ciocolata neagra si pudra de cacao. O garnitură încântătoare la multe deserturi şi fructe, cum sunt perele coapte şi îngheţata de vanilie.
- 225 gzahăr tos
- 100 g ciocolată neagră, tăiată
- 25 g pudră de cacao, de bună calitate, cernută
Mod de preparare:
Puneţi 300 ml de apă, împreună cu zahărul şi ciocolata tăiată, într-o cratiţă de dimensiune medie, şi daţi-le în clocot amestecând constant. Luaţi cratiţa de pe foc. Intr-un castron, amestecaţi pudra de cacao cu 50 ml apă, până când obţineţi o pastă omogenă.
Turnaţi această pastă în cratiţă, la foc mediu şi daţi-o din nou în clocot, bătând cu telul constant şi cu putere. Fierbeţi sosul neacoperit, la foc mic, 5-10 minute, până când aderă la dosul unei linguri. Nu lăsaţi sosul să clocotească. Strecuraţi-1 şi lăsaţi-1 să se răcească puţin.
Acest sos poate fi servit fierbinte sau rece şi se poate păstra foarte bine în frigider maximum o săptămână, într-un recipient etanş.
Sos de ciocolată
Pofta buna!