Sos de ciocolată

Printeaza

O reteta de sos de ciocolata din: zahar tos, ciocolata neagra si pudra de cacao. O garnitură încântătoare la multe deserturi şi fructe, cum sunt perele coapte şi îngheţata de vanilie.

Ingrediente:Sos de ciocolată

  • 225 gzahăr tos
  • 100 g ciocolată neagră, tăiată
  • 25 g pudră de cacao, de bună calitate, cernută

 

Mod de preparare:

Puneţi 300 ml de apă, împreună cu zahărul şi cio­colata tăiată, într-o cratiţă de dimensiune medie, şi daţi-le în clocot amestecând constant. Luaţi cratiţa de pe foc. Intr-un castron, amestecaţi pudra de cacao cu 50 ml apă, până când obţineţi o pastă omogenă.

Turnaţi această pastă în cratiţă, la foc mediu şi daţi-o din nou în clocot, bătând cu telul constant şi cu putere. Fierbeţi sosul neacoperit, la foc mic, 5-10 minute, până când aderă la dosul unei linguri. Nu lăsaţi sosul să clocotească. Strecuraţi-1 şi lăsaţi-1 să se răcească puţin.

Acest sos poate fi servit fierbinte sau rece şi se poate păstra foarte bine în frigider maximum o săptămână, într-un recipient etanş.

Sos de ciocolată

Sos de ciocolată

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.