Sos de ciuperci cu ceapa

Printeaza

Sos de ciuperci cu ceapa din: ciuperci, ceapa, faina, rosii, unt, apa.

Ingrediente:Sos de ciuperci cu ceapa

  • 500 g de ciuperci proaspete
  • 2 cepe albe
  • 1 1/2 lingurita faina
  • 100 g bulion de rosii
  • 50 g unt topit sau ulei
  • 1/2 litru apa

 

Mod de preparare:

Se spala bine ciupercile  se fierb in apa intr-un vas acoperit. Ciupercile fierte se scot din zeama si se toaca marunt.

Se toaca marunt ceapa, se prajeste in unt, se adauga bulionul de rosii si ciupercile fierte si amestecind mereu se prajeste totul la foc mic timp de 8-10 minute.

Se stinge apoi cu zeama de la ciuperci fierbinte se lasa sa mai dea un clocot se pune faina amestecata cu unt si se fierbe in clocote mici 10-12 minute.

Cind sosul este gata se pune sare. Se poate adauga 1 lingura de smantana. Acest sos se poate prepara si cu ciuperci proaspete.

In acest caz ciupercile tocate marunt se pun in tigaie cu ceapa usor rumenita si amestecind mereu se prajesc pina sint gata.

Se adauga apoi sare bulion de rosii sau rosii proaspete taiate marunt si se fierbe dupa aceea se pune faina amestecata cu unt si se fierbe din nou.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Paste cu sos de ciuperci si masline

Paste cu sos de ciuperci si masline

Paste cu sos de ciuperci si masline din: penne, ciuperci porcini, ciuperci champignon, masline verzi, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper alb. Ingrediente: 300 g penne 150 g ciuperci porcini 200 g ciuperci Champignon 100 g masline verzi 1 catel de usturoi 30 ml ulei de masline extravirgin sare piper alb   Mod […]

 

Pulpa de porc cu sos de rosii si ciuperci

Pulpa de porc cu sos de rosii si ciuperci

Pulpa de porc cu sos de rosii si ciuperci din: pulpa de porc, lamai, rosii, ciuperci, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 500 g pulpa de porc 2 lamai 400 g rosii cherry 340 g ciuperci taiate 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Pulpa de porc se taie fâşii şi se […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.