Sos de ciuperci cu pătrunjel
PrinteazaO reteta de sos de ciuperci cu patrunjel din: ciuperci, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, ceapa verde, patrunjel, sare si piper.
- 8 ciuperci champignon
- 1 catel de usturoi
- 1/2 zeama de lamaie
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 5 fire civeta (sau cozi de ceapa verde)
- 1 legatura patrunjel
- sare si piper
Mod de preparare:
Spală şi curăţă ciupercile, pornind de la baza pălăriei: desprinde pieliţa uşor şi trage-o spre partea de deasupra, continuând până în partea opusă. îndepărtează baza picioruşelor şi spală-le din nou cu atenţie.
Cu un cuţit ascuţit taie-le lamele, apoi toacă-le bucăţele mai mari. Pune-le într-un castron şi condimentează-le cu zeama de lămâie (ca să nu se înnegrească), ulei, sare şi mult piper negru râşnit.
Toacă mărunt pătrunjelul şi civeta, usturoiul (după ce ai îndepărtat germenele din interior) şi amestecă bine toate ingredientele.
Pune compoziţia în frigider, las-o să se odihnească 30 de minute şi serveşte-o pe bruscheţe sau tartine din pâine albă prăjită, decorate cu câte un fir de civetă (sau cozi de ceapă verde).
Sos de ciuperci cu pătrunjel
Pofta buna!