Sos de ciuperci cu pătrunjel

Printeaza

O reteta de sos de ciuperci cu patrunjel din: ciuperci, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, ceapa verde, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Sos de ciuperci cu pătrunjel

  • 8 ciuperci champignon
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 zeama de lamaie
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 5 fire civeta (sau cozi de ceapa verde)
  • 1 legatura patrunjel
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Spală şi curăţă ciupercile, pornind de la baza pălăriei: desprinde pieliţa uşor şi trage-o spre partea de deasupra, continuând până în partea opusă. îndepărtează baza picio­ruşelor şi spală-le din nou cu atenţie.

Cu un cuţit ascuţit taie-le lamele, apoi toacă-le bucăţe­le mai mari. Pune-le într-un castron şi condimentează-le cu zeama de lămâie (ca să nu se înnegrească), ulei, sare şi mult piper negru râşnit.

Toacă mărunt pătrunjelul şi civeta, usturoiul (după ce ai îndepărtat germenele din interior) şi amestecă bine toate ingredientele.

Pune compoziţia în frigider, las-o să se odihnească 30 de minute şi serveşte-o pe bruscheţe sau tartine din pâi­ne albă prăjită, decorate cu câte un fir de civetă (sau cozi de ceapă verde).

Sos de ciuperci cu pătrunjel

Sos de ciuperci cu pătrunjel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.