Sos de clementine, merisoare si Porto
PrinteazaSos de clementine, merisoare si Porto din: merisoare, clementine, vin Porto, scortisoara, cardamom, zahar.
Poate te intereseaza si:
- 450g de merişoare, dezgheţate
- coaja rasă şi zeama de la 2 clementine
- 2 linguri de vin Porto
- 1 baton de scorţişoară
- 3 păstăi de cardamom, uşor zdrobite
- 75g de zahăr
Mod de preparare:
Pune toate ingredientele într-o cratiţă şi fierbe-le la foc mic până când zahărul se dizolvă, amestecând continuu.
Măreşte flacăra, acoperă şi lasă să fiarbă la foc mic timp de 5 minute, până când merişoarele explodează şi sosul se îngroaşă.
Transferă-l într-un bol şi lasă-l să se răcească, apoi îndepărtează scorţişoara şi cardamomul.
Sos de clementine, merisoare si Porto
Pofta buna!