Sos Concasse de roşii
PrinteazaO reteta de sos concasse de rosii din: rosii, ulei de masline, hasme, usturoi, pasta de tomate si plante aromate. Aceasta este o metodă clasică de preparare a legumelor. Termenul concasse descrie roşiile fin feliate, utilizate ca garnitură. Vi-l prezentăm alături de raviolli.
- 500 g roşii coapte
- ulei de măsline sau ulei vegetal pentru prăjit
- 2 haşme franţuzeşti mari, tăiate fin
- un căţel de usturoi, tăiat fin
- o lingură de pastă de tomate, opţional
- amestec de plante aromate
Mod de preparare:
Puneţi la fiert o cratiţă cu apă. Crestaţi puţin roşiile la bază. Aşezaţi-le într-un vas, acoperiţi-le cu apă clocotită şi lăsaţi-le 10 secunde înainte de”‘a le cufunda într-un castron cu apă rece. Scurgeţi-le şi înlăturaţi tulpinile şi pieliţa cu un cuţit, tăiaţi-le în sferturi şi scoateţi seminţele. Tăiaţi miezul în bucăţi mari.
Incingeţi puţin ulei într-o cratiţă puţin adâncă şi adăugaţi haşmele şi usturoiul. Prăjiţi-le uşor, până când se înmoaie, fără a se rumeni. Adăugaţi pasta de tomate, dacă roşiile proaspete nu sunt foarte coapte.
Puneţi roşiile şi amestecul de plante aromate în cratiţă şi înăbuşiţi-le rapid, amestecând continuu cu o lingură de lemn, timp de circa şapte minute, până când amestecul scade. Scoateţi amestecul de plante aromate şi condimentaţi sosul cu sare şi piper, după gust.
Sos Concasse de roşii
Pofta buna!
Incoming search terms:
- rosii concase