Sos de ardei iuti din: ardei iuti, ulei, bulion, otet, vin, sare. Ingrediente: circa 30 ardei iuţi, muraţi sau cruzi 1 lingură ulei (de preferat de măsline) 2-3 linguri bulion sau suc concentrat de roşii 1-2 linguri oţet 1-2 linguri vin sare Mod de preparare: Ardeii se toacă foarte mărunt, apoi se zdrobesc în […]
Sos concentrat de ardei, gogoşari si roşii
PrinteazaSos concentrat de ardei, gogoşari si roşii din: ardei gras, gogosari, rosii, sare.
- 3 kg ardei gras rosu
- 1 kg gogosari
- 3 kg rosii
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi roşiile, ardeii şi gogoşarii, lăsaţi-le să se scurgă. Treceţi prin maşina de tocat roşiile şi ardeii.
Puneti-le la fiert, la foc potrivit. Amestecaţi din când în când pentru a nu se prinde de vas.
Este bine dacă se lucrează la o plită sau pe un ochi de aragaz peste care se pune o bucată de tablă, de ţiglă, de cărămidă subţire de şamotă.
După ce amestecul a fiert 30 de minute, se adaugă gogoşarii tăiaţi în felii sau cubuleţe.
Lăsaţi să fiarbă până când scade aproape toată apa lăsată de roşii.
Săraţi, după gust, şi puneţi amestecul în borcane pe care închideţi-le apoi ermetic.
Sterilizaţi borcanele timp de 30 de miinute în cuptorul încălzit la foc mic şi lăsaţi-le apoi în cuptor, fără foc, până a doua zi.
Acest concentrat poate fi adăugat la supe, ciorbe, sosuri sau servit ca atare, lângă mâncare de cartofi sau carne.
Sos concentrat de ardei, gogoşari si roşii
Savurati!
poate iti place si:
Sos de ardei iuti
Savurati!
A iesit bun sosul asta