Sos Coulis de ardei graşi roşii
PrinteazaO reteta de sos coulis de ardei grasi rosii din: ardei grasi, unt fara sare, hasme, usturoi si supa de pui. Utilizaţi acest coulis la fel ca pe cel de tomate, când aveţi nevoie de altă aromă. Vă prezentăm acest sos alături de kebab de pui la grătar.
- 3 ardei graşi roşii
- 20 g unt fără sare sau o lingură de ulei de măsline
- 2 haşme, tocate fin
- un căţel de usturoi, tocat fin
- 250 ml supă de pui sau supă brună de viţel
Mod de preparare:
Tăiaţi ardeii graşi în jumătăţi, scoateţi-le seminţele şi membranele, presaţi-i pentru a se aplatiza şi ungeţi-le uşor coaja. Coaceţi-i pe un grătar îndilzit în prealabil, cu coaja în sus, până când fac băşicuţe şi se înnegresc uniform. Scoateţi-i, introduceţi-i într-o pungă de plastic şi, după răcire, îndepărtaţi-le pieliţa şi tăiaţi-i în bucăţele de mărimi egale.
Incingeţi untul sau uleiul într-o cratiţă cu fundul dublu, adăugaţi haşmele şi usturoiul şi prăjiţi-le uşor 1 -2 minute, până când se înmoaie fără a se colora. Adăugaţi ardeiul, turnaţi 200 ml de supă şi aduceţi amestecul la fierbere. Micşoraţi flacăra şi fierbeţi compoziţia la foc mic 10 minute, până când lichidul scade la jumătate. Pasaţi ardeii de marginea cratiţei pentru a obţine un piure gros, sau amestecaţi-i într-un mixer până la omogenizare. Condimentaţi cu sare şi piper după gust.
Strecuraţi compoziţia printr-o sită şi modificaţi-i consistenţa cu supa rămasă, dacă este necesar. Sosul trebuie să adere la dosul unei linguri. Serviţi-l călduţ sau rece.
Pentru preparare, folosiţi supa potrivită meniului ales, adică supa de peşte, pentru mâncărurile cu peşte, şi supa de legume, pentru mâncărurile cu legume.
Sos Coulis de ardei graşi roşii
Pofta buna!