Sos Coulis de fructe

Printeaza

O reteta de sos coulis de fructe din: zmeura, zahar tos, zeama de lamaie si lichior. Preparaţi acest sos fabulos de fructe utilizând orice fruct de sezon. Ideal pentru orice desert, îngheţată sau şerbet.

Ingrediente:Sos Coulis de fructe

  • 250 g zmeură tare şi coaptă
  • 125 g zahăr tos
  • zeamă de la o jumătate de lămâie
  • alcool sau lichior, la alegere

Mod de preparare:

Pregătiţi fructele, alegându-le şi îndepărtându-le pe cele stricate sau prea coapte. Intr-o cratiţâ de dimensiune medie, bateţi zmeura cu zahărul tos şi zeama de lămâie şi fierbeţi-le puţin pentru ca zmeura să se înmoaie. Luaţi cratiţa de pe foc şi lăsaţi-o la răcit.

Mutaţi compoziţia într-un blender şi amestecaţi-o până când obţineţi un piure omogen. în această etapă, puteţi adăuga băutura alcoolică favorită. Acest sos se poate refrigera maximum o săptămână, într-un recip­ient etanş, şi trebuie servit rece.

Incercaţi să-i adăugaţi sosului coniac de cireşe, calvados, coniac franţuzesc de piper sau Cointreau. Dacă nu aveţi la dispoziţie fructe proaspete, utili­zaţi în locul lor fructe congelate. Dezgheţaţi-le înainte de utilizare. Modificaţi corespunzător conţinutul de zahăr.

O metodă de preparare a acestui sos, rapidă şi fară fierbere, dacă fructele sunt foarte moi şi se pasează uşor, este să le amestecaţi cu zahăr pudră în loc de zahăr tos, să le strecuraţi, adăugând apoi zeama de lămâie.

Sos Coulis de fructe

Sos Coulis de fructe

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Sos de zmeura

Sos de zmeura

Sos de zmeura din: zmeura, coacaze, cirese, zahar. Ingrediente: 500 g zmeură 500 g coacăze roşii (şi câteva negre) 500 g cireşe 250 ml apă 500 g zahăr gelifiant 3:1   Mod de preparare: Coacăzele şi cireşele se aleg, se spală şi se taie în bucăţi mari. Se pun la fiert împreună cu apa, se […]

Sos delicios de visine

Sos delicios de visine

Sos delicios de visine din: visine, vin, zahar, oua. Ingrediente: 1 kg vişine 500 ml vin 150 g zahăr un ou întreg 2 gălbenuşuri Mod de preparare: Vişinile se spală, li se scot sâmburii, se zdrobesc şi se fierb (circa 15 minute) cu vinul, apoi se strecoară şi se lasă să se răcească. Separat se […]

 

 

Incoming search terms:

  • sos coulis

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.